Август морнинг – вр. Вихрен 2914м.

Дойде време за една традиция на Планинари МАШИНИ, а именно Август морнинг или с две думи изгрев на 01/08 от някой величествен връх.

За тази 2021 година решихме да комбинираме августовия изграв с изкачване на един от десетте първенци, а и в тези непосилни жеги, как човек да не си направи седмичния хайк през нощта.

Събрахме се верни другари на паркинга на небезизвестното заведение при Лазар на бъндеришка поляна и в точно един часа през нощта на 01/08 тръгнахме с челници на глава към първата ни точка – хижа Вихрен.

Тъй като си имахме и рожденик в групата, няма да споменаваме имена, бяхме в парти настроение и всички бяхме със светещи гривни в различни цветове, като комбинираме това и с музиката която бяхме си пуснали, направо да се зачуди човек накъде бяхме тръгнали.

В стройна редица и с доста добро темпо успяхме да качим върха с едно много добро време, за което трябваше дори и да се бавим в последния участък, но към 5.30 вече бяхме на върха в очакване на първия августов изгрев, а той беше величествен. Почтн без никакви облаци и във всияки нюанси на червената гама.

След изгрева се отправихме към кончето за да завършим хайка наобратно през казаните и към хижа Бъндерица и заслужената студена Бира.

Благодаря на всички МАШИНИ, които се включиха в този Август морнинг и се надявам с всички вас да се видим и през следващата година на неговото ново издание, а дотогава имаме още запланувани първенци до края на годината!

Recommended Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *