Каньона на водопадите

Подробна информация за маршрута:

Каньона на водопадите представлява кръгов маршрут недалеч от Смолян. По пътя реката е образувала десетки водопади, като най-открояващ се е водопад Орфей с внушителните си 68 метра.

Маршрута е лек до среден и е подходящ за всеки. След като достигнете до водопад Орфей, тези от вас които не са много сигурни може да се върнат обратно по същия път, а не да продължават по кръговия маршрут, една идея е по стръмен и опасен.

Началната точка на маршрута е отбивка от пътя Смолян – с. Мугла, като има добре изразен паркинг отстрани на пътя.
Оставяме колите и продължаваме нагоре по черен път. След малко ни посрещат любезни хора, които ни обясняват какво да очакваме нагоре и предлагат услугите си да ни извозят с джип до края на черния път и началото на същинската екопътека. Ако сте с малки деца или трудноподвижни може да се въпозлвате, тази част от маршрута няма какво да видите. Целия участък от разклона до началото на същинската пътека е само 1 км.

След като стигнете до посетилтелския център в началото на екопътеката ще ви запознаят с маршрута. Тръгвате нагоре по пътеката, като минавате през няколко дървени мостчета и неусетно набирате денивелация, по пътя ще срещнете десетки малки скока на реката, докато стигнете и до крайната точка – водопад Орфей.

След задължителните снимки продължаваме обратно по кръговия маршрут.

Целият преход е с продължителност от 7 км и се изминава за около 3 часа.

 

Recommended Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *