Нека бъде пролет в х.Бузлуджа

🚨 След дълго обмисляне, променяме датата на събитието за уикенда на 2️⃣2️⃣-2️⃣3️⃣ май. Надяваме се, че дотогава епидемиологичните мерки в страната ще бъдат отпуснати и ще можем да осъществим планираните чудеса. 🚨

Наближава първата за нашето дружество и за годината доброволческа акция – 22-23 май. Няма нищо случайно – астрономическата пролет вече ще е настъпила (20 март) за 2021 година – но нашата цел е да поканим пролетта и в хижа Бузлуджа“!.

Какъв е планът:

 • да освежим стените с латекс,
 • да сменим всички контакти и лампи,
 • да монтираме във всяка стая рафтчета за книги, и/или за зареждане на телефоните
 • да монтираме рафтчета и закачалки, и да сменим душовете в общо трите бани на хижата
 • да ремонтираме оградата на хижата
 • да внесем уют в столовата на хижата с малко снимки, картини, пердета, лампички и други такива магии 😉

Допълнително, бихме искали да помолим всеки, който има възможност да дари книги за да запълним монтираните рафтчета, да се свърже с нас, за да организираме събирането им.

На 26 декември 2020 посетихме х. Бузлуджа, за да поднесем нашият коледен подарък от Машините. Точно тогава отделихме малко време, за да направим замервания на стаите. Записахме всичко, което е счупено и би могло да се смени, и поговорихме кога би било най-удачно да се заловим за работа.  Така се роди доброволческата инициатива „Нека бъде пролет в х. Бузлуджа“. За да сме прецизни в бюджетирането на проекта проучихме предлаганото на пазара и калкулирахме, че ни е необходимо да съберем 2500 лв., за да постигнем максимума.

Поставяме си срок до 30-ти април 2021 за набиране на средствата.

Средства набираме на банковата сметка на ТД „Планинари МАШИНИ“

Сдружение Туристическо дружество “ Планинари МАШИНИ“
АДРЕС: гр. София, ул. „Струма” № 4 п.к. 1202
ЕИК: 206322387

БАНКОВИ ДЕТАЙЛИ
Postbank
IBAN – BG78BPBI79421200033988
BIC – BPBIBGSF

Отваряме и кампания в платформата

https://platformata.bg/bg/kauzi/1111:5009-2021-03-05-11-59-53/details/campaign.html

Но не всичко се изчерпва с материалната страна на нещата – без хора сме за никъде. Търсим щураци, ентусиасти, луди пеперуди, креативни батки, всякакви ремонто-можачи и разбирачи и най-вече приятели, които да приемат предизвикателството заедно с нас 😉

Машините работят най-добре, когато работят заедно!

Recommended Articles

1 Comment

 1. Мирослав Цанков Найденов

  Здравейте, Машини!

  Поради настоящата безпрецедентна ситуация, свързана с разпространението в България на коронавирус (COVID-19) и пълната забрана от страна на властите за провеждане на културни и спортни събития, през следващите дни, за съжаление, няма да могат да се проведат планираните мероприятия до ново решение на Министерски съвет, позволяващо обратното.

  Както знаете, планираме събитието „Нека бъде пролет в х.Бузлуджа“ да се състои на 10-11 април в хижа Малка Бузлуджа. Разбира се, и ние сме зависими от допълнителните разпоредби в страната по отношение на епидемиологичната обстановка. Ще се постараем да информираме своевременно при настъпили промени на страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/TDPlaninariMASHINI/.

  https://coronavirus.bg/bg/merki/ogranichitelni-merki

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *